Καλώς ήρθατε στο Wiki του δικτύου
diktyoafisa.png?ukey=fe46093d79087675394329c7b8afcbf1b0e07080

Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 στο συνεδριακό κέντρο του ΕΠΟΚΑΜ στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής η επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης και 2ης Εκπαιδευτικών Περιφερειών Δημοτικής Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και το Δίκτυο Σχολείων για την Τοπική Ιστορία της Χαλκιδικής. Η ημερίδα που απευθύνονταν στους εκπαιδευτικούς των δύο Περιφερειών, ήταν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Νέας Προποντίδας.
Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κασσανδρείας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σχολικός Σύμβουλος 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής, η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Χαλκιδικής και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, οι οποίοι χαιρέτησαν την ημερίδα.
Η επιστημονική ημερίδα είχε δύο μέρη με αναφορά στη μεθοδολογία των παρεμβάσεων στην Τοπική Ιστορία και στις επιμέρους ιστορικές χρονικές περιόδους.
Ομιλητές ήταν ο καθηγητής του ΑΠΘ και Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Μαυροσκούφης, ο εκπαιδευτικός, Διευθυντής Σχολείου κ. Γουλής. Στο δεύτερο μέρος ακολούθησαν οι εισηγήσεις των αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους κ. Ασουχίδου, κ. Φωτιάδη και κ. Πολυζούδη. Χαιρετισμό έστειλε και ο κ. Κανονίδης, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, που απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων.
Στο τέλος της ημερίδας, υπήρξε μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια της Χαλκιδικής.

Περισσότερα για την ημερίδα κάντε κλικ ΕΔΩ


To παρακάτω βίντεο περιέχει αποσπάσματα εργασιών που υλοποιήθηκαν από μαθητές δημοτικών σχολείων στα πλαίσια του "Δικτύου" κατά το σχολικό έτος 2014-15 και προβλήθηκε στην Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Αγίου Μάμα στις 18 Ιουλίου 2015Εναρκτήρια παρουσίαση του δικτύου


Δημοτικό Σχολείο Ν. Φώκαιας

Ένα βίντεο, μια ιστορική αναδρομή, με φωτογραφικά στιγμιότυπα, της πορείας των κατοίκων της Παλαιάς Φώκαιας από την Μ. Ασία στην Κασσάνδρα. Ακόμη, παρουσιάζονται σε αυτό ,οι ασχολίες των προσφύγων τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης, οι δυσκολίες που συνάντησαν αλλά και η ανθρώπινη και κοινωνική πλευρά της καθημερινότητά τους.


Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Το περιεχόμενο των εξωτερικών ιστοσελίδων έχει εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα και έχουν όλες ελεγχθεί. Δε φέρουμε ευθύνη για τυχόν τροποποίηση στο περιεχόμενό τους. (7-3-2015)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License